Omhoog/omlaag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit bericht is geplaatst in Architectuur, Fotografie, Kunst, Patronen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Omhoog/omlaag

 1. Jolie schreef:

  Treden als de nachtelijke uurtjes in een slagroomspuit, klaar om haar prutje te spuiten, prachtige metafoor. Gelijk mijn grand corps malade veegt door de verlaten straten, wintert het in het licht van de lantaarnpaal, heeft het ijs zich secondenlang gekraakt. Kakkerlakken worden door de nacht verdreven als brieven door gebeurtenissen achterhaald. Het is de druk van de omstandigheden, zeggen ze, te wijten aan een weinig plooibare natuur om nog maar te zwijgen van de wankele symmetrie waarin dit grand corps malade moet samenleven.
  Over 3’n, ver van huis in een vreemd bed, door plato’s grotbeelden bevangen. Hoe het was en hoe het niet is, steken venijnig door de glazen wanden van dit geteerde schedeldak. Bedorven ademtocht van verlangen dat zich onophoudelijk verplaatst als een archa├»sche zwerfkei, die zich een weg door het bloed baant. Nu eens nestelt als niergruis, morgen weer als gedenksteen. In mijn kersenpit huist en misdraagt zich een tijdbom die tussen mijn ribben tikt, zich in mijn keel verhevigt en dan mijn mond uitsneeuwt. Een tijd van vurig omhelzen kijkt reikhalzend uit naar de blussende afweer van het bevroren land onder de lantaarnpaal, rust in de kersenpit en daarbuiten.

 2. Appelvrouw schreef:

  of ik ben scheel, zie dubbel of de roltrap staat stil.
  Het fascineert en ik moet de hele middag blijven kijken naar dit plaatje,
  tot ik het antwoord heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *